sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Katkarapuruukku riisillä

blog1712010ed

Tämä ruoka tuli minulle yllätyksenä. Piia oli bongannut reseptin Yhteishyvän ruokaliitteestä, eikä ruoka olisi voinut osua paremmin, sillä minun oli jo pitkään tehnyt mieli syödä jotain katkarapuruokaa (joka ei ole pizza).

Ruokaa voi kuvailla sanalla: herkullinen. Tomaatti ja tilli tuovat erinomaisen pehmeän säväyksen katkaravun makuun. Ohjeessa oli laitettu 1/2 kalaliemikuutiota, mutta laitoimme vahingossa kokonaisen kuution, mutta mielestäni se voimisti makua mukavasti (toisaalta se taas lisäsi suolan makua).

Suosittelen ruokaa ehdottomasti. Ruoka on täyttävää ja se sopii lähes minkä tahansa kanssa; ohjeessa oli ehdotuksina lohkoperunat, riisi tai patongin päällä (itse otimme riisin kanssa ja kaksi kupillista ruokaa riitti mainiosti).

Ohje:

2 ps – (180 g) valkosipuli-yrtti –katkarapuja
1 pieni sipuli
1 rkl oliivi öljyä
1 prk - (370 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
1/2 kalaliemikuutio
1/2 tl sokeria
3 rkl hienonnettua tilliä

Hienonna sipuli ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää joukkoon tomaattimurska, kalaliemikuutio ja sokeri. Anna kastikkeen kiehua 5-10 minuuttia, jotta neste haihtuu hieman. Lisää joukkoon katkaravut (sulata katkaravut etukäteen, koska muuten niitä irtoaa nestettä) ja hienonnettu tilli. Tarjoile tai syö tai tee mitä tykkäät.

2 kommenttia: